Tips voor het huren van een auto in Nieuw-Zeeland

Handige links

Right Hand Drive

In Nieuw-Zeeland rijdt men links, het was per slot van rekening een kolonie van Engeland. Omdat het toch enige gewenning vraagt voor ons Nederlanders om links te rijden willen we u adviseren om na de (lange) vlucht eerst de nodige rust te nemen. Met name op de lange uitgestrekte wegen waar je soms bijna geen verkeer tegen komt kan het gebeuren dat je zonder er erg in te hebben op de verkeerde kant van de weg rijdt, blijf alert!

Australie is uitgestrekt

Natuurlijk is Australië een mooi land, vanuit de luie stoel in Nederland ben je geneigd om alles te willen zien. Let goed op de afstanden bij het plannen van de route, het is geen feest om met elkaar 1000 km per dag af te leggen. Plan voldoende rustdagen in om echt te genieten van de vakantie.

Tank op tijd

Als je de bebouwde kom uitgaat, vul nog even de tank met benzine, het kan soms erg lang duren eer er een volgend tankstation opdoemt.

Speed limits

Nieuw-Zeelanders houden zich over het algemeen keurig aan de snelheid. Op de snelweg varieert het maximum tussen de 100 en 130 km/uur.

AutohuurWereldwijd AutohuurNieuw-Zeeland.nl is onderdeel van de AutohuurWereldwijd Groep. © American Express Master visa
klik hier voor ons cookiebeleid